AIRWELL

Airwell

Новопридобитата компания - Airwell Barlassina, е специализирана в производството на чилъри за комфортно охлаждане. Продуктовата й гама обхваща модели с мощност от 20 до 1200 kW. Групата от компании Airwell предлагат много широка гама от изделия, предназначени  за водно и въздушно охлаждане. Повечето продукти са сертифицирани по Еurovent, съобщиха от Системеър.

„Във фабриката работят 155 служители, като Sistemair отделно ще придобие част от търговския отдел за климатична техника в Италия. Заводът разполага с един от най-модерните центрове за развой в Европа, който е специализиран в разработването и тестването на чилъри. Сделката включва закупуването и на шоу-рума и центъра за обучение към завода“, поясниха от Системеър.

„Оборотът на новопридобитата компания се оценява на около 24 млн. евро за 2011 г. Придобиването ще подобри значително продажбите на климатични камери, в които ще бъде включен и модул за охлаждане. По този начин ще можем да предложим на клиентите ни поддържането на добър климат в помещенията през цялата година. Ще станем много по-конкурентоспособни ", коментира сделката Гералд Енгстрьом, изпълнителен директор на Sistemair.

Инженер.bg припомня, че Systemair е водеща вентилационна компания с представителства в 37 страни в Европа, Азия, Близкия Изток, Южна Aфрика, Северна Америка и Австралия. Компанията е създадена през 1974 г. в Швеция.