Профил на компанията-Mitsubishi Electric

Профил на компанията-Mitsubishi Electric

      

             Профил на компанията

                 

Компанията Mitsubishi Electric е основана през 1921 г. от Yataro Iwasaki и е добре позната със символа на „трите диаманта“. Фирмата е сред водещите световни компании в разработването, производството, маркетинга и продажбите на електрическо и електронно оборудване. Дейността й се фокусира в следните области: информационни и комуникационни технологии, сателитни комуникации, битова електроника, промишлени технологии, енергетика, транспорт и изграждане на системи.

Днес Mitsubishi Electric е световен гигант, който оперира в над 35 държави и има повече от 97 000 работници, като реализира над 31 билиона долара годишен оборот. Компанията е една от водещите в производството както на климатична техника за битови нужди, така и в производството на професионални климатични системи (мултисплит, термопомпени системи, VRV и VRF системи за централна климатизация, рекуперативни системи, термопомпени въздушни завеси, фотоволтаични панели и др.)

Mitsubishi Electric е пионер в производството на въздушни завеси за Европа. Thermoscreens произвеждат широка гама висококачествени въздушни завеси с подгряване, без подгряване, за хладилници, за външен монтаж или за вграждане. Пригодени са за разнообразни приложения – търговски, административни, обществени, промишлени и хладилни помещения.